Regn&Rusk + lite tankar om datorer.


2009-10-12 @ 18:09:30
Hejsan
Mitt godis är slut, himmelen har färgen av... ja vad har den igentligen färg av just nu?, jag tänker på typ möglad mjölk men sen kommer jag på att möglad mjölk är med åt det grön aktiga hållet så nu sitter jag här och tänker på typ smutsiga badkar, smutsiga dursch drapperier och ja något vitt som är smutsigt för det är precis vad himmel ser ut just nu.
Det är kallt och jag är ....... nervös inför en stor redovisning jag ska göra inför klassen imorn.
Visst blir man lycklig :)

Men mitt i min lilla "depration"  så skickade Emilia ett sms till mig i bussen och bad mig komma över och se på One Tree Hill, just sånna saker lättar upp just en sådan dag som idag.
Vad gör jag utan dig Emilia <3På väg till skolan idag lyssnade jag på radion och dom pratade om datorer.
Dom hade visst interdjuvat en sådan här vad ska man kalla dom, datanörd låter så elakt men men en dator expert iallafall och dom hade frågat om hur utvecklingen inom datorer skulle se ut om ja vad sa dom kan det varit 20 år (?) ärsch det spelar ingen roll. Iallafall då började han prata om det här ni kanske hört om att man ska kunna koppla vissa hjärnvågor i hjärnan till datorn och sedan från hjärnan direkt kunna styra datorn.
Reporten frågade då om den här "drömmen" nästan alla haft, att kunna sätta på sig typ en hjälm och sedan kunna vara innuti ett dataspel och kunna spela det med känslan att vara i det, skulle kunna bli verklighet.
Han svarade då att det skulle kunna bli så eftersom när man tex håller i en kaffemugg är det igentligen hjärnan som säger det, alltså skulle man helt enkelt kunna koppla sig en sladd som man sätter in i kroppen som "lurar" hjärnan så att man verkligen tror på allvar att man då tex ligger och solar sig i Thailand eller att man går runt och dödar monster i nått liknande WOW.
Var är den här världen på väg, jag menar då kan man ju verkligen snacka om att datorn styr ens liv.
Man kan ju undra om dom här som inte känner att dom har ett liv verkligen skulle leva det helldre än att leva i den där "låtsas världen".
Även fast det kanske aldrig kommer bli så tycker jag ändå att bara själva tanken är fruktansvärd även fast den oxo är ganska otrolig.

Finally!!!


2009-10-11 @ 17:31:23
ÄNTLIGEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nu har Robin Hood säsong 2 kommit!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jag hade verkligen tappat hoppet men nu när jag var inne på diskshop.se och tänkte kolla hur lång tid det skulle ta att få hem Robin Hood 2 utan svensk text från Storbrittanien så fanns den där och för hälften av priset än "orginalet" eller vad man nu ska kalla den.
Så kollade jag på cdon.com och oalla där var den även fast man inte kan köpa den än utan bara beställa, så nu måste jag helt enkelt övertala mina älskade föräldrar att hjälpa mig köpa den och ja  förstås spara ihop till den, men det ordnar sig alltid :)
                                        

Lite tankar om att bada.


2009-10-11 @ 17:02:40
Hejsan!!
Idag har jag badat i Hemse Badhus.
Det var så himla längesen jag badade i badhus och kände att jag verkligen behövde det.
Vi var bara där i ca 1 och en halv timme men det var oxo så länge man står ut, eller iallafall jag.
Jamenar efter bara säg 10 min, en kvart så börjar min hud knottra sig eller vad man ska kalla det (russin hud).
Jag klarar knappt av det, det känns så ja det är verkligen svårt att förklara, fast det behöver jag ju inte göra, jag menar alla är ju med om det när dom badar.
Iallafall som jag sa så klarar jag knappt av att bada när man känner sig så där till knottrad, särskillt inte i varmt vatten.
Känner någon likadant eller är det jag som bara är extremt över känslig mot russin-hud :)

Något jag oxo tänkte på idag är:

Nr 1:Hur fruktansvärt jobbit det faktist är att simma, jag kunde knappt återhämta mig från (något jag är extremt stolt över med tänke på min utdöda kondition) 20 vändor, utan la mig i barn poolen som en slagen hjälte och låg och flöt resten av tiden.

Nr 2: och det var det här jag igentligen ville komma till, att om man glömmer att ta med sin nån frukt eller vad som helst som är någelunda ätbart KLARAR MAN SIG INTE!
Hur kan man bli så ofattbart hungrig av att bada/simma, det är helt otroligt :)

Lite blandat...


2009-10-10 @ 19:57:02
Hejsan!
Jag är så himla trött!!!!!!
Jag skrev att jag var så himla trött av en ena anledning, att jag nu sa få skryta lite om varför jag är så trött :D
Jo jag och min älskade bästa vän Emilia har idag cyklat 2 mil på "vår" tandem-cykel.
Den sista kilometern var jag nära att bara sluta cykla och lägga mig och dö vid väg kanten :)
Men som nästan alla jobbiga saker Emilia och jag gör tillsammans var det värt det :D

Samtidigt som jag skriver detta lyssnar jag på Moto boys version av "Hero" av Charlote Perrelli.
Jag tycker han gör den så bra, betydligt bättre än orginalet.
Det samma gäller Maia Hirasawaa version av "Worrying kind" även fast The arks version är nästan lika bra men ja bara nästan.
Jag undrar om dom här versionerna skulle ha vunnit melodifestivalen i stället för orginalen om dom skulle varit med?

Igår den 9:onde oktober var det ju Emilias och min "Kaffe dag" eller vad vi nu kallar den :)
Ja som ni kanske kan höra på namnet betyder det att vi varje år, samma dag varje år tvingar i oss en varsin liten kaffe med allt till på McDonalds.
Denna gång fick jag i mig den ganska snabbt och smärtfritt (iallafall då när jag drack) medans Emilia tog en stund på sig och drog ut på detta otroliga smärsamma fenomen.
Mitt smärtsamma kom istället efterråt och jag börjar undra lite smått om jag kanske är lite allergisk mot kaffe ( :D ) för min mage var  ständigt i uppror resten av dan plus lite i dag och så gick jag och rapade kaffe i flera timmar efter att jag faktist druckit den.
Aja det kan ju inte vara helt riskfritt att dricka kaffe jamenar vad skulle vara det roliga då:)

RSS 2.0